BigMama

Tapasztalj, kritizálj, gondolkozz anyuka

Friss topikok

Linkblog

Címkék

2013.06.05. 14:55 BigMama

Újabb bölcsilesen 2. - Hogyan működik az állami szféra

Nem sokkal, kb egy hónappal ezelőtt beadtuk jelentkezésünket két 16. kerületi állami bölcsődébe. A "régi" azaz általunk kedvelt magán bölcsődében természetesen el tudnánk helyezni a babát. Gyakorlatilag azokba az intézményekbe jelentkeztünk amelyek gyalog távolságra vannak a lakásunktól vagy az óvódával egy vonalban gyalog szerrel megközelíthetők.

Napsugár bölcsőde - Felsőmalom u.

Csilivili új bölcsőde ahol van tornaterem/dühöngő új minden és modern minden. Körbekérdezésemre a környéken hallani jót is rosszat is  a gondozókról. Persze éppen attó függ adott gyerek melyik gondozónál van. A bölcsőde kívülről szép, de már első látásra feltűnik a nagy hátránya, hogy a csoportszobék jó picik és az udvaron gyakorlatilag bébifák vannak szinte 0 árnyékkal. Ez jövöre sem lesz sokkal jobb. Az épület lapostetős és lévén árnyék sincsen az egész épület olyan mint egy üvegház. Nagyon szép világos, de nyáron borzasztó meleg. Volt olyan szülő aki azt mondta, hogy ők akartak valamit venni ami sötétít a gyerekekre nyárom, hogy alváskor legalább ne legyen a nay fény zavaró. Azonban nagyon nagy negatívumokat senki sem tudott mondani. Jelentkezéskor nem nagyon beszélt velünk senki és csak tőmondatokban válaszoltak bármire.

Borostyán bölcsőde - Monoki út

A bölcsőde nem új, de szépen fel van újítva. Már első gyerekkel is jelentkeztünk ide, de nagy túljelentkezés miatt esélyünk sem volt a sok "szociálisan hátrányos", "egyedül nevelő" stb mellett. Szimpatikus volt a bölcsőde már akkor is. Bár azóta a dolgozói gárda változott, hiszen néhányan átjöttek az újabb bölcsődébe. Az épület régebbi és vannak fák. Emiatt az épület még nyáron is jó hűvös. Sajnos fű már nem nagyon van, mert kikopott a kis kertben. Véleményekkel kapcsolatban jókat hallottam, de áradozni azért senki sem áradozott. A szobák, szépek, nagyok és van elég játék is. Jelentkezéskor nagyon aranyosak, kedvesek voltak velünk. Minden kérdésre válaszoltak nekünk és egész jól tájékoztatást kaptunk a bölcsi életéről is.

Amire már eddig is rájöttünk bölcsi, ovi kálváriánk során, hogy mindig két fontos tényező van. Gondozó néni és a gyerekek. Ha ezek kémiája rendben van akkor tök mindegy milyen az épület. Csak játék legyen elég és motiváltak legyenek a dolgozók, kedvesek, aranyosak.

Eredményekkel majd jelentkezem.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bigmama.blog.hu/api/trackback/id/tr805345570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása